Ter versterking van de organisatieadviestak is onze opdrachtgever op zoek naar een ervaren HR Consultant. Omdat de organisatie druk bezig is met de uitbouw en professionalisering van de organisatieadviestak, vinden ze ondernemersgeest en creativiteit belangrijke competenties. Aangezien de functie van HR Consultant nog verder vorm gegeven dient te worden kun je hier echt jouw eigen stempel op drukken en is zelfstandigheid een belangrijke eigenschap.

Organisatie

De accountancy wereld verandert en onze opdrachtgever verandert mee. Zij willen zichtbaar het verschil maken en hebben een hoge mate van bereidheid om hun klanten ten dienste te staan. De kracht zit in de kwaliteit en praktische toepasbaarheid van adviezen en de persoonlijke betrokkenheid.

Functie

De vraagstukken op het gebied van HR lopen, door de diversiteit aan klanten en opdrachten, erg uiteen. Dit vraagt om creativiteit en het kunnen schakelen op verschillende niveaus. Als ondernemende HR consultant adviseer je zelfstandig ondernemers in het mkb en agro. Je hebt te maken met vraagstukken op het terrein van het arbeidsrecht, sociale zekerheid en personele aangelegenheden. Je geeft graag adviezen en kunt je prima vinden in een mix van vakinhoudelijke- en commerciële werkzaamheden.

Hierbij een aantal voorbeelden van projecten waar jij onderdeel van kunt uitmaken als HR consultant:
• Het opzetten van HR fundamenten bij klanten. Denk hierbij aan een functiematrix, een gesprekkencyclus, enz.;
• het geven van coaching en advies op basis van loopbaan- en competentieonderzoeken. Hierbij kunnen capaciteiten worden getest en profielen worden opgesteld;
• het geven van trainingen over bijvoorbeeld groepsdynamiek, functioneren, beoordelen, leidinggeven en communiceren;
• uitvoeren van een vlootschouw;
• in staat zijn om sollicitanten te werven en te selecteren, bij vacatures van de klanten;
• het toepassen van de verschillende CAO’s en wet- en regelgeving;
• het begeleiden van langdurig zieke medewerkers en hun leidinggevenden tijdens het
• re-integratieproces en het aandragen van preventieve oplossingen om verzuim te voorkomen of de duur van verzuim te verkorten.

Functie-eisen

In deze functie leg je proactief contact met bestaande en potentiële klanten en ga je in gesprek met hen om te inventariseren wat er speelt en waar de oplossing ligt. Jouw onderscheidend vermogen is dat je aanvoelt wat de klant wil. Je verwerft nieuwe opdrachten en hiermee genereer je werk voor de organisatieadviestak. Niet alleen jouw kennis, maar ook jouw karakter telt. Je hebt veel contact met je omgeving, zowel intern als extern. Je hebt een proactieve houding en gaat uitdagingen aan. Wanneer je een kans ziet voor jezelf of voor de opdrachtgever, dan weet je deze te verzilveren!

Voor de functie van HR Consultant breng je daarnaast het volgende mee:
• Een afgeronde HBO Bachelor Human Resource Management of vergelijkbare studie;
• tussen de 7 en 10 jaar werkervaring als HR Adviseur, HR Business Partner of HR projectmanager in een groot zakelijke omgeving;
• up-to-date kennis van relevante (sociale) wet- en regelgeving;
• een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
• Verder hopen wij dat je beschikt over een ondernemend karakter én een goed humeur.

Aanbod

De opdrachtgever is een informele accountantsorganisatie met vele specialismes in huis. Met ongeveer 150 medewerkers, verdeeld over 7 vestigingen, staan ze voor persoonlijke aandacht. Niet alleen in het werk, maar ook bij de klant. Bij de organisatie kom je te werken in een prettige en ongedwongen omgeving met hierin veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast biedt de organisatie uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een passend salaris, afhankelijk van wat je meebrengt aan kennis en ervaring, en 24 vakantiedagen en 5 adv-dagen op basis van een fulltime dienstverband.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd in bovenstaande functie? Solliciteer dan snel via het formulier. Wij laten je spoedig wat weten!